دکتر حسین یوسفی

انواع استراتژی‌ های قیمت‌ گذاری

انواع استراتژی‌ های قیمت‌ گذاری

تعیین قیمت برای محصولات کار آسانی نیست و اگر قیمت را بالا مشخص کنیم فروش خود را از دست داده و اگر پایین باشد درآمد و سود با ارزشی نخواهیم داشت، به همین خاطر باید با انواع استراتژی‌ های قیمت‌ گذاری آشنا باشیم. از مهم‌ترین عوامل مؤثر در موفقیت هر کسب و کار، فرایند قیمت‌گذاری است که ارزش کالا را مشخص می‌کند و باعث می‌شود با انتخاب یک قیمت مناسب برای کالا، هم نیاز مصرف‌کننده و تقاضای بازار رفع شود و هم به بیشترین سود دست پیدا کرد.

افرادی که مسئولیت قیمت‌گذاری را در شرکت بر عهده دارند قبل از انجام این عمل باید قیمت محصول، توانایی مصرف‌کننده برای پرداخت، شرایط بازار، عملکرد رقبا و هزینه تولید و مواد اولیه را در نظر بگیرند. در این مقاله از سایت دکتر حسین یوسفی، با ما همرا باشید تا انواع استراتژی‌ های قیمت‌ گذاری را برای شما بیان کنیم.

اهمیت انتخاب یک استراتژی مناسب برای قیمت‌گذاری

یکی از اولین و اصلی‌ترین عواملی که در انتخاب و خرید مشتریان تأثیر دارد قیمت است که باید با دقت تعیین شود. اگر این کار به درستی انجام نشود نمی‌توانید توقع بازار را برآورده کنید و درنهایت درآمد ممکن را داشته باشید.

همچنین ارزش واقعی محصول مشخص نمی‌گردد و میدان رقابت به رقبایی که این کار را درست انجام می‌دهند واگذار می‌شود. ولی اگر قیمت‌گذاری به روش صحیح صورت گیرد، مخاطبان هدف و مشتریان بالقوه به درستی هدف‌گیری می‌شوند و توقع مخاطبان برآورده می‌گردد.

از طرفی رقابت با سایر رقبا ایجاد می‌شود و یک برگ برنده به دست می‌آورید. اکنون که با اهمیت این موضوع آشنا شدید، می‌توانید با کمک مشاوره دیجیتال مارکتینگ و شناختن انواع استراتژی‌ های قیمت‌ گذاری بیشترین بازدهی را در رابطه با کسب و کار به دست‌آورید.

انواع استراتژی‌ های قیمت‌ گذاری کدامند؟

مدل‌های متفاوتی برای قیمت‌گذاری وجود دارد که مشاوره کسب و کار مناسب می‌تواند شما را در انتخاب بهترین استراتژی‌های قیمت‌گذاری یاری نماید تا به بالا‌ترین بازدهی برسید. در ادامه تعدادی از آن‌ها را برای شما بیان می‌کنیم.

قیمت‌گذاری افزون بر هزینه

برای ساخت هر محصول یا خدمتی، هزینه معینی صرف می‌شود. این استراتژی به این گونه است که درصد مشخصی به هزینه اولیه تولید محصول اضافه و در نهایت قیمت محصول تعیین می‌گردد. نام دیگر این روش، قیمت‌گذاری اضافه بها و همچنین مبتنی بر هزینه است.

قیمت‌گذاری رقابتی

یکی از انواع استراتژی‌ های قیمت‌ گذاری است که در این متد، قیمت‌گذار به هزینه تولید هیچ کاری ندارد و تنها، قیمتی که رقبا تعیین می‌کنند را مد نظر قرار می‌دهد. این تکنیک برای گرفتن گوی رقابت در بازار‌های مملو از رقیب است.

در این بازار‌ها کوچک‌ترین اختلاف در قیمت می‌تواند ورق بازی را به نفع شما برگرداند. احتمالاً این گونه به نظر می‌رسد که قیمت‌گذاری رقابتی به معنای کاهش قیمت است، اما مشتریان به دنبال ارزش ارائه شده هستند و اگر نرخ بالاتر از سایر رقبا بود باید در کنار آن پیشنهاداتی باشد تا این اختلاف قیمت به چشم نیاید.

قیمت‌گذاری مبتنی بر ارزش

این استراتژی به این معنی است که قیمت محصول را روی نرخی ثابت نگه می‌دارند تا خریدار به پرداخت آن راضی باشد. حتی اگر فروشنده قادر باشد قیمت بالاتری را روی محصول بگذارد تا به سود بیشتری برسد، اما هدف آن فقط خواسته مخاطبان است.

از مهم‌ترین نتایج این تکنیک در بازاریابی و سیستم‌سازی کسب و کار، افزایش وفاداری بین افرادی است که مشتری شما هستند. اگر فروشنده تصمیم به افزایش قیمت بگیرد باید ارزش افزوده‌ای را ارائه دهد.

قیمت‌گذاری پویا

با توجه به این که در کشور ما قیمت‌ها به طور دائم تغییر می‌کند و ممکن است با تغییر پارامتری، نرخ محصولات افزایش یا کاهش پیدا کند، بنابراین قیمت‌گذاری پویا در بسیاری از کسب و کار‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

در این تکنیک قیمت‌ها نسبت به زمان معامله تغییر می‌کند و عرضه و تقاضای بازار در تعیین بها بسیار مؤثر است. کوچینگ کسب و کار می‌تواند راهنمای خوبی برای این امر باشد.

قیمت‌گذاری نفوذی

زمانی که کسب و کاری به تازگی تأسیس شده باشد نیاز به دیده شدن دارد و باید نهایت تلاش خود را بکند که شناخته شود. از تکنیک‌های مؤثر در این امر قیمت‌گذاری نفوذی است که بسیار راهگشا است.

یکی از مواردی که در این استراتژی باید در نظر گرفت این است که باید قیمت پایین‌تر از دیگر رقبا در نظر گرفته شود در صورتی که ارزشی مشابه یا بیشتر ارائه گردد. با این کار مشتریان دیگر رقبا جذب و صاحب گروهی از مشتریان بالقوه می‌شوند. به خاطر این که در این مدل سود کمی به دست می‌آید باید مخاطبان زیادی را جذب نمود.

انواع استراتژی‌ های قیمت‌ گذاری

قیمت‌گذاری اقتصادی

یکی از انواع استراتژی‌ های قیمت‌ گذاری، این مدل است که ملاک تولید، کیفیت نیست بلکه محصول به دلیل هزینه پایین تولید دارای مرغوبیت کمی است و در نتیجه قیمت ارزان‌تری دارد.

این نکته را باید در نظر داشت که در این گونه تولید، محصول به عنوان درجه دو یا سه شناخته می‌شود و این امر باعث می‌گردد رابطه بلند مدتی بین فروشنده و مشتری وجود نداشته باشد. این شیوه برای جذب مشتریانی که نسبت به قیمت حساسیت بالایی دارند بسیار مناسب است.

قیمت‌گذاری گزاف

به این نوع قیمت‌گذاری کره‌گیری هم می‌گویند زیرا مبنای آن، به دست آوردن نهایت سود ممکن از مشتری است و بر افرادی تمرکز دارد که مایل به پرداخت مبلغ مورد نظر هستند. در این شیوه به دلیل محبوبیت کالا در ابتدای تولید می‌توان هر قیمتی را روی آن گذاشت. پس از آن، قیمت محصول را کاهش می‌دهند تا مشتریان زیادی را به دست آورند و به سود بالایی برسند.

قیمت‌گذاری ساعتی

از انواع استراتژی‌ های قیمت‌ گذاری که تعیین قیمت به این صورت است که ارزش ساعت فعالیت را می‌سنجند. یعنی زمان، حکم همان محصولی را دارد که قرار است بفروشند.

قیمت‌گذاری فریمیوم

در این روش شرکت‌ها نسخه اصلی محصول را ارائه می‌دهند به امید آن که کاربران هزینه ارتقاء یا رسیدن به ویژگی‌های بیش‌تری را پرداخت کنند. فریمیوم از انواع استراتژی‌ های قیمت‌ گذاری است که معمولاً توسط SaaS و سایر شرکت‌های نرم‌افزاری استفاده می‌شود.

اگر چه در این روش امکان دارد در ابتدای کار درآمد زیادی کسب نشود اما با دادن اطلاعاتی مانند شماره تلفن، ایمیل و… می‌توان علاوه بر دسترسی به مشتریان، در وفاداری کاربران نقش مؤثری داشت.

قیمت‌گذاری پریمیوم

این استراتژی همان قیمت‌گذاری پرستیژ و لوکس است. بسیاری از شرکت با اعمال این تکنیک قیمت محصولات خود را بالا می‌برند تا آن‌ها را ممتاز جلوه دهند. تمرکز این شیوه بیشتر روی ارزش درک شده محصول است تا ارزش حقیقی یا هزینه تولید آن.

نتیجه‌گیری

در این مقاله به این نکته پی بردیم که هر چند ممکن است فرایند قیمت‌گذاری کمی سخت باشد اما در نهایت منجر به حداکثر رساندن سود و جذب مشتریان زیادی می‌شود. در این امر باید دقت زیادی به خرج داد زیرا اگه قیمت بالا روی محصول بگذاریم باعث از دست دادن مشتری و بالعکس اگه قیمت پایینی تعیین کنیم سود زیادی عاید ما نمی‌گردد.

انواع استراتژی‌ های قیمت‌ گذاری مانند نفوذی، پویا، رقابتی و… وجود دارد که شناخت و به کارگیری صحیح آن‌ها سبب موفقیت در کسب و کار می‌گردد. برای آشنایی و کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با مجموعه دکتر حسین یوسفی، پیشنهاد می‌کنیم صفحه درباره ما را مطالعه کنید. در صورت وجود هر گونه ابهام در رابطه با استراتژی‌های قیمت‌گذاری می‌توانید سؤالات خود را در بخش کامنت‌ها مطرح کنید.

درباره نویسنده

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

WeCreativez WhatsApp Support
تیم پشتیبانی ما اینجاست تا به سوالات شما پاسخ بده !
👋 سلام، چطور میتونم کمکتون کنم ؟
پیمایش به بالا