تمامی سازمانهای موجود در سرتاسر دنیا برای انجام درست برخی از فعالیتهای کاری، نیاز به یک مدیر داخلی دارند. زیرا مدیر داخلی، میتواند تعامل بیشتری با مدیریت کل داشته باشد و بنابراین میتواند تمامی اتفاقات را در اختیار مدیر ارشد قرار دهد. پس با توجه به اینکه وظایف مدیر داخلی سنگین است، در نظر داشته باشید فردی را برای مدیر داخلی شرکت خود انتخاب کنید که در زمینه کار خود از مهارت بالا و همچنین دانش کافی، برخوردار باشد. مدیر داخلی، تحت نظر مدیر عامل مشغول به فعالیت است اما با این حال، میتواند در هماهنگی سایر بخشهای یک شرکت نیز، ایفای نقش کند.
در طی این نوشته قصد داریم تا در مورد مدیر داخلی و وظایف آن، صحبت کنیم. بنابراین اگر شما نیز قصد دارید که یک مدیر داخلی برای شرکت خود استخدام کنید، مطالعه این نوشته میتواند به عنوان یک راهنما به شما کمک کند. پس تا پایان این نوشته، با ما همراه باشید.
مدیر داخلی یک شرکت کیست؟
قبل از اینکه با وظایف مدیر داخلی، آشنا شوید؛ خوب است تا یک مدیر داخلی را به درستی بشناسید. بنابراین برای پاسخ به سؤال مدیر داخلی کیست میتوان اینگونه پاسخ داد:
مدیر داخلی یکی از مشاغل مهم درون سازمانی است که مسئولیتهای متعددی را برعهده دارد. او باید به طور مداوم محیط کاری را بررسی کند و به دنبال هرگونه خطا و اشتباه در فعالیت کارمندان آن شرکت باشد. بنابراین در صورتی که اشتباه یا خطری از سوی کارمندان و یا عوامل غیره مشاهده کند، باید فوراً اقدامات لازم را برای برطرف کردن آن انجام دهد.
علاوه بر این، مدیر داخلی باید با مدیران هم رده و مدیران ارشد یک سازمان در ارتباط باشد تا به طور هماهنگ با آنها همکاری کند و هرگونه مشکل را به طور سریع حل نماید. همچنین، مدیر داخلی باید به دنبال ارتقای کیفیت کارمندان باشد و به آنها راهنمایی کند تا به بهترین شکل ممکن کار کنند. بنابراین این پوزیشن شغلی یکی از پستهای کلیدی در سازمانها و شرکتها است که به بررسی فعالیتهای داخلی شرکت و بهبود رویهها و فرایندها کمک میکند.
وظایف مدیر داخلی چیست؟
در حالت کلی وظایف مدیر داخلی، وابسته به نوع شرکت و یا سازمانی است که در آنجا مشغول به فعالیت است و با توجه به این مورد، وظیفه هر مدیر نسبت به یک مدیر داخلی دیگر، متفاوت میباشد.
اما میتوان وظایف مدیر داخلی را به صورت کلی در موارد زیر بیان کرد:
ارزیابی و بهبود سیستمهای کنترل داخلی شرکت
مسئول بررسی و ارزیابی سیستمهای کنترل داخلی شرکت است و در صورت نیاز، پیشنهاداتی برای بهبود آنها مطرح میکند.همچنین برای بررسی و بهبود سیستم کسب و کارتون میتونید از سیستم سازی کسب و کار دکتر حسین یوسفی استفاده کنید.
بررسی ریسکهای احتمالی شرکت
موظف بر بررسی و ارزیابی ریسکهای مختلف شرکت است و به دنبال راهکارهایی برای کاهش آنها میباشد.
بررسی فرآیندها و رویههای داخلی
مدیر داخلی باید به بررسی و ارزیابی فرآیندها و رویههای داخلی شرکت بپردازد و در صورت نیاز، پیشنهاداتی برای بهبود آنها مطرح کند.
رعایت قوانین و مقررات حاکم بر شرکت
مسئولیت بررسی رعایت قوانین و مقررات حاکم بر شرکت را بر عهده دارد و موظف است به دنبال راهکارهایی برای رعایت آنها باشد.
بررسی فعالیتهای داخلی شرکت
یکی دیگر از وظایف مدیر داخلی بررسی و نظارت بر فعالیتهای داخلی شرکت و ارائه گزارشهایی دربارهی نقاط قوت و ضعف سیستمهای داخلی شرکت به مدیران ارشد شرکت است.
برقراری ارتباطات درون و برون سازمانی
مسئول برقراری ارتباطات درون و برون سازمانی است و باید به دنبال رفع مشکلات احتمالی با شرکای تجاری و مشتریان آن شرکت باشد.
رسیدگی به شکایات و درخواستهای کارمندان
مدیر داخلی باید به شکایات و درخواستهای کارمندان رسیدگی کرده و به دنبال رفع مشکلات آنها باشد.
بررسی وضعیت استخدامی کارمند
همچنین بررسی وضعیت استخدام کارمندان شرکت، جزو وظایف مدیر داخلی بوده و در پی این موضوع باید به دنبال راهکارهایی برای بهبود آنها باشد.
به طور کلی، مدیر داخلی در سازمان یا شرکتی که درآن مشغول است، به عنوان یکی از اعضای کلیدی سازمان، مسئولیتهای متعددی دارد که همگی به بهبود عملکرد شرکت و کاهش ریسکهای آن مرتبط هستند. برای انجام این وظایف، مدیر داخلی نیاز به داشتن دانش و تخصص در زمینههای مختلفی مانند مدیریت، حسابداری، قانون، فناوری اطلاعات و … دارد. همچنین، برای موفقیت در این شغل، باید در زمینههایی مانند مهارتهای ارتباطی، تفکر استراتژیک، توانایی تحلیل و ارزیابی مناسب، صبر و دقت، انعطافپذیری و توانایی کار در یک تیم، تسلط کافی را داشت.
خصوصیات شخصیتی مدیر داخلی چیست؟
در بخش قبل با برخی از وظایف مدیر داخلی، آشنا شدید. اما باید به این نکته توجه داشته باشید که علاوه بر این وظایف، مدیر داخلی موظف است یک سری خصوصیات شخصیتی را نیز دارا باشد. زیرا برخوردار بودن از این ویژگیها میتواند برای یک مدیر داخلی مؤثر باشد.
- علاقه داشتن به یادگیری مطالب و تجربیات جدید
- داشتن یک روحیه انعطافپذیر سازگار با محیط اطراف
- داشتن دقت کافی در تمامی امور خود
- برخوردار بودن از توانایی تشخیص به موقع مسائل
- تصمیمگیری صحیح و رسیدگی درست نسبت به موضوع
- بالا بودن مهارت وی در روابط عمومی
- شناخت افراد مختلف و انتخاب بهترین نوع برخورد با آنها
- برخوردار بودن از توانایی هماهنگی بین کارها
- مسئولیتپذیر بودن
- خوش اخلاق و خوش رو بودن
- داشتن تعهد نسبت به کار و دلسوز بودن در این زمینه
- داشتن ظاهری مناسب و تیپ رسمی
- منطقی بودن در کار
- برخوردار بودن از هوش بالا
- و …
چگونه میتوان تبدیل به یک مدیر داخلی شد؟
برای تبدیل به یک مدیر داخلی، ابتدا باید دانش و مهارت لازم در زمینههای مرتبط با مدیریت و کنترل داخلی را به دست آورد. به عنوان مثال، دانش و مهارت در زمینههای حسابداری، مالی، قانون، فناوری اطلاعات و … برای یک مدیر داخلی بسیار حائز اهمیت است. بعد از به دست آوردن دانش و مهارت لازم، شخص میتواند با کسب تجربه کاری در زمینه مدیریت و کنترل داخلی، دانش و مهارت خود را ارتقا داده و با ارائه رزومه و مصاحبه با مدیران شرکتها، به عنوان یک مدیر داخلی در یک سازمان یا شرکت استخدام شود.
علاوه بر این، شرکت در دورههای آموزشی مرتبط با مدیریت و کنترل داخلی، تحقیق و مطالعه در زمینههای مربوطه، کسب مدرک حرفهای، بهبود مهارتهای ارتباطی و تواناییهای انتقادی و تحلیلی و رعایت بالاترین استانداردهای اخلاقی نیز برای تبدیل به یک مدیر داخلی دارای اهمیت میباشد. همچنین میتوانید برای بهبود مدیریت کسب و کار خودتون از مشاوره کسب و کار های کوچک دکتر حسین یوسفی استفاده کنید.
سخن پایانی
در پایان این مطلب دریافتیم، مدیر داخلی یکی از اعضای کادر ارشد سازمان است که مسئولیت ارزیابی و کنترل روند عملکرد داخلی سازمان را بر عهده دارد. وظایف مدیر داخلی شامل ارزیابی و بررسی فرآیندهای داخلی سازمان، شناسایی و ارزیابی ریسکهای مربوط به عملکرد شرکت، پیشنهاد راهکار به منظور بهبود در فرآیندهای داخلی، تضمین رعایت قوانین و مقررات، آموزش و پرورش کارکنان در زمینه کنترل داخلی و انجام بررسیهای داخلی است. همچنین، مدیر داخلی مسئولیت نظارت بر فرآیندهای داخلی را بر عهده دارد و در صورت شناسایی هر گونه ریسک، تعیین وضعیت و ارائه راهکارهای مناسب برای مدیریت آن ریسک جزء وظایف مدیر داخلی به حساب میآید.
در صورت داشتن هر گونه سؤال در این زمینه، میتوانید آن را در بخش کامنتها با ما به اشتراک بگذارید. در پایان امیدواریم مطالب بیان شده برای شما مفید بوده باشد.