انتخاب یک مسیر شغلی میتواند یک کار دلهرهآور باشد، به خصوص با گزینههای بسیار زیادی که در دسترس شما قرار دارد. عواملی مانند علایق، مهارتها، ارزشها و بازار کار همگی میتوانند در انتخاب درست شغل شما نقش داشته باشند. اینجاست که یک مشاور شغلی میتواند مفید باشد. در ادامه این مقاله، ما بررسی خواهیم کرد که یک مشاور شغلی کیست و به طور کلی به پنج دلیلی که ممکن است به خدمات او نیاز داشته باشید میپردازیم. برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با مشاور شغلی و خدماتی که میتواند به شما ارائه دهد در ادامه با ما همراه باشید.همچنین میتوانید برای پیشرفت در کسب و کار خود از خدمات مشاوره کسب و کار دکتر حسین یوسفی استفاده کنید.
مشاور شغلی کیست؟
مشاور شغلی، فردی است که به افراد در مسائل مرتبط با انتخاب شغل کمک میکند. آنها به افراد در کشف گزینههای شغلی، تصمیمگیری آگاهانه در زمینه شغلی، توسعه استراتژیهای جستجوی شغل و دستیابی به اهداف شغلی برتر کمک میکنند. مشاوران شغلی میتوانند در محیطهای مختلف از جمله مدارس، مؤسسهها، دانشگاهها، سازمانهای اجتماعی و مراکز خصوصی فعالیت داشته باشند.
مشاور شغلی چه کمکی به ما میکند؟
مشاوره شغلی به شما کمک میکند تا از منظر خودشناسی به یک سطح قابل قبولی برسید و از این طریق با افزایش درک نسبت به ویژگیها و تواناییها بهترین اقدام را در پایان برای انتخاب شغل داشته باشید. مهمترین نتیجه یک مشاوره شغلی درست که به شما کمک میکند، پیداکردن بهترین شغل بر اساس قابلیتها و خصوصیات شما است. با توجه به حساسیت انتخاب شغل و تأثیری که بر ادامه فرایند زندگی شما خواهد گذاشت بسیار آن را با احتیاط و دقت پیش ببرید.
چرا مشاوره شغلی مهم است؟
مشاوره شغلی ضروری است؛ زیرا به افراد کمک میکند تا تصمیمات آگاهانهای در مورد شغل خود بگیرند. همچنین ابزارها و منابع لازم را برای موفقیت در زمینه انتخابی خود در اختیار مشتریان قرار میدهد. مشاوره شغلی میتواند به افراد کمک کند علایق، ارزشها و مهارتهای خود را شناسایی کرده و آنها را با مشاغل مناسب مطابقت دهند. همچنین میتواند به مشتریان کمک کند تا بر موانع مرتبط با شغل مانند از دستدادن شغل، انتقال شغل و فرسودگی شغلی غلبه کنند.
چرا به مشاور شغلی نیازمندیم؟
شاید یکی از اصلیترین سؤالاتی که در رابطه با انتخاب شغل از خود بپرسید این باشد که چرا به مشاور شغلی نیازمندیم؟
با ذکر 5 دلیل سعی بر بررسی پاسخ این سؤال برای شما داریم.
- کمک در کاوش شغلی: یک مشاور شغلی میتواند به شما کمک کند علایق، ارزشها، مهارتها و ویژگیهای شخصیتی خود را شناسایی کرده و آنها را با گزینههای شغلی مناسب مطابقت دهید. او همچنین میتواند اطلاعاتی در مورد مسیرهای شغلی مختلف، بازار کار و الزامات تحصیلی هر شغل به شما ارائه دهد.
- کمک در تصمیمگیری شغلی: مشاور شغلی میتواند به شما در تصمیمگیری آگاهانه در مورد شغل کمک کند. آنها میتوانند به شما در سنجش مزایا و معایب گزینههای مختلف، ارزیابی پیشنهادات شغلی و مزایا و معایبی که برای شما به همراه خواهد داشت، صحبت کنند.
- کمک به افزایش قابلیتهای لازم برای پیداکردن شغل مناسب: مشاور شغلی میتواند به شما کمک کند تا استراتژیهای کارآمدی مانند شبکهسازی، نوشتن رزومه و توانایی مصاحبه خود را بهبود ببخشید و آن را توسعه دهید. آنها همچنین میتوانند اطلاعاتی در مورد فرصتهای شغلی، نمایشگاههای شغلی و سایر رویدادهای مرتبط با شغل به شما ارائه دهند.
- پشتیبانی با پیشرفت شغلی: یک مشاور شغلی میتواند به شما کمک کند تا برنامهای برای پیشرفت شغلی، مانند ادامه تحصیل یا آموزش بیشتر، کسب مهارتهای جدید یا ترفیع در شغل، داشته باشید.
- کمک به تغییر شغل بهینه: یک مشاور شغلی میتواند به شما کمک کند تا در مسیر تغییر شغل، بازگشت به جریان تحصیل یا شروع یک تجارت جدید، به درستی حرکت کنید.
جلسات مشاور شغلی به چه شکل پیش میرود؟
در ادامه به بررسی جریان پیشرفت کلی جلسات مشاور شغلی در قالب یک لیست و به صورت مرحله به مرحله میپردازیم. ذکر یک نکته در رابطه با جریان پیشرفت کلی جلسات مشاور شغلی ضروری است و آن هم اینکه چنین جلساتی با توجه به شرایط ارباب رجوع میتواند فرایند متفاوتی را داشته باشد، اما در این نوشته یک ساختار کلی در اختیار شما قرار میگیرد.
- آشنایی مشاور با مراجعهکننده
- بررسی سطح تحصیلات مراجعهکننده
- شخصیتشناسی مراجعهکننده
- بررسی علایق ذاتی مراجعهکننده
- بررسی قابلیتهای بالقوه مراجعهکننده
- بررسی قابلیتهای بالفعل مراجعهکننده
- بررسی میزان آیندهنگری و تصویری که از مراجعهکننده از آینده دارد
- جمعآوری اطلاعات تکمیلی
- انجام آزمایشهای انتخاب شغل استاندارد جهانی
- جمعبندی مجموعه جلسات و اطلاعات به دست آمده توسط مشاور
- ارائه پیشنهادات مشاوره به مراجعهکننده
- بررسی شرایط هر کدام از پیشنهادات
- بررسی وضعیت شغل و نحوه استخدام در آن (در صورت استخدام محور بودن)
- چیدن نقشه راه توسط مشاور برای مراجعهکننده
- آمادهکردن مراجعهکننده برای مصاحبه شغلی
- تکمیل موارد لازم نهایی برای اقدامات مشخص شده
چگونه مشاور شغلی پیدا کنیم؟
برای پیداکردن بهترین مشاور شغلی روشهای مختلفی در دسترس شما قرار دارد. برخی از این روشهای عبارتاند از:
- جستجوی اینترنتی: با جستجوی عباراتی همچون ” بهترین مشاور شغلی”، “مشاور شغلی آنلاین” و “مشاور شغلی”، میتوانید لیستی از مشاوران شغلی در منطقه خود یا در سراسر کشور را پیدا کنید.
- مراجعه به مراکز شغلی: مراجعه به مراکز شغلی در شهر خود، مانند دفاتر اداره کار، شبکههای اجتماعی مشاغل و دیگر مراکز مشابه میتواند به شما کمک کند تا با مشاوران شغلی در ارتباط باشید.
- پرسش از دوستان و آشنایان: شاید دوستان و آشنایان شما قبلاً از خدمات مشاوره شغلی استفاده کرده باشند و میتوانند شما را به مشاور شغلی خوبی معرفی کنند.
- مشاوره از مراکز آموزشی: برخی از مراکز آموزشی، مانند دانشگاهها و مدارس، خدمات مشاوره شغلی رایگان یا با هزینه کم ارائه میدهند که میتواند به شما کمک کند تا با مشاوران شغلی مجرب در ارتباط باشید.
خلاصه مطلب
در نتیجه، یک مشاور شغلی میتواند منبع ارزشمندی برای افرادی باشد که در دنیای پیچیده کار در حال حرکت و جستجو هستند. مشاوره شغلی میتواند به افراد کمک کند تا نقاط قوت، علایق و ارزشهای خود را شناسایی کرده و آنها را با مشاغل مناسب مطابقت دهند. همچنین میتواند ابزارها و منابع لازم را برای موفقیت در زمینه انتخابی مراجعهکنندگان فراهم کند. اگر با مسائل مرتبط با شغل دست و پنجه نرم میکنید، به دنبال خدمات یک مشاور شغلی باشید، زیرا اگر به درستی این جریان را طی کنید، آینده شما دستخوش تغییرات بزرگ و سازندهای خواهد بود.